نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

ضعف اعصاب چیست؟

ضعف اعصاب و اصطلاح آن نخستین بار توسط "جورج میلر‌برد" روانپزشک و عصب شناس آمریکایی در سال ۱۸۶۰ مطرح شد.

براساس نظرات وی علت ضعف اعصاب ، فرسودگی عصبی است که ناشی از تخلیه‌ی سلول عصبی از ذخیره مواد غذایی اش است و این تخلیه بر اثر استرس هایی، چون کار اضافی ایجاد می‌شود.

بیماری ضعف اعصاب به دو صورت بروز می‌کند

  • در یک نوع، ویژگی اصلی، شکایت از خستگی فزاینده پس از تلاش ذهنی است که اغلب همراه با کاهش نسبی در عملکرد شغلی یا توانایی مقابله در وظایف روزانه است. خستگی پذیری روانی به طور مشخص، نوعی تهاجم ناخوشایند خاطرات، اشکال در تمرکز و ناکارایی تفکر تلقی می‌شود.
  • در نوع دیگر این اختلال، بیمار روی احساس ضعف جسمی یا بدنی و فرسودگی ناشی از کمترین فعالیت، تاکید می‌کند که با درد‌ها و ناراحتی عضلانی و ناتوانی در شل کردن آنها همراه است.

 

علائم ضعف اعصاب

علائم ضعف اعصاب در هر دو نوع فوق، احساسات جسمی ناخوشایند مانند سرگیجه، سردرد‌های تنشی و احساس بی ثباتی عمومی شایع است.

مراحل اولیه و میانی خواب معمولا مختل می‌شود، ولی پُرخوابی نیز ممکن است دیده شود.

از آنجایی که بسیاری از علایم و نشانه‌های ضعف اعصاب با هر یک از اختلالات اضطراب، افسردگی و اختلالات شبه جسمی هم پوشانی دارد تشخیص این بیماری دشوار است.

ضعف اعصاب اغلب در نوجوانی یا میانسالی بروز می‌کند.

اختلال ضعف اعصاب در صورت درمان  نشدن، معمولا به صورت مزمن در می‌آید و بیمار ممکن است در اثر یک یا چند علامت ناتوان شود.

در دوران کودکی احتمال دارد مشکلاتی در کارکرد تحصیلی نظیر نمرات پایین و مدرسه گریزی مشاهده شود.

در بزرگسالی عملکرد شغلی تخریب می‌شود یا ممکن است بیمار چنان ناتوان شود که کار کردن برایش غیرممکن شود.

به همین ترتیب روابط اجتماعی، زناشویی و بین فردی نیز دچار مشکل می‌شود.

 

درمان ضعف اعصاب

تجویز دارو تنها در صورتی علایم طبی را تخفیف می‌دهد که به طور همزمان با مداخله روان درمانی همراه شود.

بیمار باید استرس‌های زندگی و روش کنار آمدن با آنها را بشناسد.

این بیماران به خوددرمانی و استفاده نابجا از دارو تمایل دارند، ولی باید دانست انتخاب داروی مناسب و دستور مصرف باید حتما زیر نظر روانپزشک باشد.

اگر این نشانه‌ها را دارید؛ اعصابتان ضعیف است!

نشانه‌های ضعف اعصاب که هرگز آن‌ها را نباید نادیده گرفت!

 

عدم تمرکز

استرس مزمن دامنه توجه و توانایی تمرکز شما را از بین می‌برد.

با وجود استرس حتی به صورت ناخود آگاه هورمونی به نام کورتیزول حافظه شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

همین هورمون سبب ایجاد اختلالاتی در دقت و تمرکز بر روی مسائل می‌شود.

زمانی که می‌دانید سطح استرس شما بالا گرفته است آن را کنترل کنید.

 

تپش نامنظم قلب

یک استرس عصبی ممکن است با ضربان نا منظم قلب همراه باشد.

معمولا در چنین مواقعی قلبتان و ضربان شدید آن را در قفسه سینه احساس خواهید کرد.

نفس کشیدن در حالات عصبی کمی دشوار می‌شود.

بهتر است برای حل این مشکل نفس عمیق بکشید یا اینکه دم و بازدم را طولانی‌تر کنید.

این کار قفسه سینه را کمی باز می‌کند و ضربان‌ها بهتر می‌شوند.

اگر این نشانه‌ها را دارید؛ اعصابتان ضعیف است!

 

افسردگی

ممکن است استرس و یا اضطراب گاه گاهی شما را درگیر کند.

اما اگر این زمان‌های پرتنش استرس مداوم باشند و یا طی فرایندی مدام تکرار شوند، منجر به افسردگی خواهند شد.

در صورتی که افسردگی ادامه پیدا کند حس نا امیدی و خودکشی تقویت می‌شوند.

اضطراب‌های ناشی از فعالیت‌های روزانه مانند عملکرد شغلی یا ارتباط با شخص خاصی می‌تواند به افسردگی منجر شود.

جهت کاهش سطح استرس خود از ورزش‌هایی مانند یوگا، پیاده روی و مدیتیشن استفاده کنید.

این نشانه‌ها از عوامل بروز بیماری‌های سخت روحی باشد.

در صورت مشاهده این علائم حتما ذهن خود را تحت درمان قرار دهید تا به بیماری‌های سخت‌تر دچار نشوید.

 

سردرد‌های تنشی

استرس در هر درجه‌ای که باشد می‌تواند سر درد تولید کند.

گردن، شانه‌ها و تمامی عضلات این ناحیه سفت و سخت می‌شوند.

استرس بر روی عضلات ناحیه سر و گردن به شدت تاثیر می‌گذارد.

سر درد‌های تنشی از استرس نشات می‌گیرند و فقط با کنترل آن می‌توان از این سردرد‌ها خلاص شد.

 

مشکلات خواب

کمبود خواب یکی از شایع‌ترین علل استرس‌های روحی روانی است.

نداشتن خواب کافی، بدن و ذهن را دچار مشکلات زیادی می‌کند.

بی خوابی‌های طولانی مدت، بد خوابیدن، خواب‌های کوتاه با استرس مرتبط  هستند.

 

برای دریافت مشاوره در این زمینه می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان



:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

بدن ما حرف می‌زند و عوارض و بیماری‌های جسمی ما می‌توانند با هیجانات ما مرتبط باشند. اگر نتوانیم احساسات منفی خود را رها کنیم، خود را به صورت مشکلات فیزیکی بروز خواهند داد و هر چه یک نفر بیشتر هیجانات خود را بروز دهد، کمتر بیمار خواهد شد.

 

هیجانات

 

در ادامه به برخی از دلایل روحی و روانی بیماری‌های رایج می‌پردازیم.

ترس می‌تواند سبب آلرژی و درماتیت شود

تعدادی از محققان می‌گویند برخی از آلرژی‌های شایع می‌توانند با سلامت روان مرتبط باشند. اگزما، تب یونجه و آسم می‌توانند به علت مشکلات روحی و روانی بروز کنند. ممکن است شما سال‌ها از آلرژی رنج ببرید اما آلرژن آن هنوز مشخص نشده باشد. ترس‌های درونی می‌توانند این عارضه را برانگیخته کنند. علائم آسم و درماتیت، با کاهش عوامل روان - تنی، بهبود می‌یابند یا درمان می‌شوند.

وسواس می‌تواند مشکلاتی در بدن ایجاد کند

مشکلاتی که در وزن دارید می‌توانند در اثر وسواس یا توجه فکری زیاد و یا ایرادهای خیالی به وجود آمده باشند. شاید خیلی نگران چین و چروک افتادن صورتتان، کوچک بودن سایز سینه‌هایتان و یا سایر قسمت‌های بدنتان هستید. مراقبت از بدن خیلی مهم است و باید آن را یک اولویت دانست اما توجه بیش از حد و خیال‌پردازی می‌تواند منجر به نتایج ناخواسته و خطرناکی شود.

اگزما، تب یونجه و آسم می‌توانند به علت مشکلات روحی و روانی بروز کنند. ممکن است شما سال‌ها از آلرژی رنج ببرید اما آلرژن آن هنوز مشخص نشده باشد. ترس‌های درونی می‌توانند این عارضه را برانگیخته کنند

 

ترس و وسواس می‌توانند هم‌زمان بیماری‌های زیادی ایجاد کنند

شاید با اینکه هیچ علامت و دلیلی وجود ندارد، نگران شوید که مبادا دچار یک بیماری جدی باشید. با زیاد فکر کردن به این موضوع، کم‌کم احساس می‌کنید علائمی در بدنتان دارید. وسواس یا تمرکز زیاد روی یک مسئله می‌تواند چنین حالتی ایجاد کند. گاهی ممکن است مشکلات را بیش از حد واقعی‌شان بزرگ تلقی کنیم. تمرکز کردن روی افکار منفی فقط شرایط را بدتر می‌کند و اگر بیماری وجود داشته باشد، آن را تشدید خواهد کرد.

تضاد هیجانی و استرس می‌تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند

گوارش ما توسط سیستم بسیار پیچیده‌ای کنترل می‌شود. استرس می‌تواند محرکی باشد که سبب واکنش‌های ناخواسته در گوارش شود. التهاب معده و گاستریت ممکن است نتیجه‌ی تضادی در فضای احساساتتان باشد: مثلاً فرض کنید توانایی حل مسئله ندارید اما در شرایط سخت می‌دانید که باید راه‌حلی پیدا کنید و دچار استرس می‌شوید چون تجربه کرده‌اید که معمولاً در حل مسائل ناتوانید. وقتی تضاد درونی‌تان را انکار می‌کنید، به درون جسمتان نفوذ می‌کند تا به مغز راه پیدا کرده و توجه آن را به خود جلب کند.

انتقاد از خود و ترس می‌تواند سبب سردرد و میگرن شود

نکوهش خود، ضعف اعتمادبه‌نفس و ترس‌های درونی همگی عواملی هستند که می‌توانند شما را نگران و مضطرب کنند. شاید احساس کنید خوار و سرافکنده‌اید یا شما را دست‌کم می‌گیرند و یا فکر می‌کنید باید سخت‌تر و سخت‌تر کار کنید تا بتوانید خودتان را ببخشید. گاهی زیادی از خودمان انتظار داریم و این می‌تواند مشکلات فیزیکی برایمان ایجاد کند.

افسردگی و اضطراب می‌توانند بیماری‌های قلبی را تحریک کنند

افسردگی و اضطراب‌های تکرارشونده با افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی همراه هستند. اختلالات افسردگی حتی ممکن است موجب وقوع حوادث قلبی شدیدی شوند. هنگامی که شما هر روز بیشتر و بیشتر احساس اضطراب و عصبانیت می‌کنید قلبتان شروع به تپش سریع‌تر می‌کند و این می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات قلبی باشد.

هیجانات موجب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود

مطالعات زیادی نشان داده‌اند استرس و اضطراب مزمن و هیجانات منفی می‌تواند تا حدود زیادی بر سلامت جسم اثر بگذارد و طبق مطالعه‌ای جدید، باید شیوه‌ی واکنش ایمنی بدن را نیز به لیست این عوارض اضافه کنید.
دانشمندان در این تحقیق پرسشنامه‌هایی به افراد دادند تا احساسات خود را به مرور زمان و در لحظه ثبت کنند. این ارزیابی‌ها که طی دو هفته اتفاق افتاد طبق آن، برای افراد پرونده‌های هیجانی و احساسی تشکیل شد. دانشمندان، عملکرد ایمنی این افراد را نیز با جمع‌آوری نمونه خون از آن‌ها و سنجش مارکرهای التهابی بررسی کردند.
التهاب به طور طبیعی به عنوان بخشی از واکنش ایمنی، زمانی که بدن با عفونت یا زخم مواجه می‌شود روی می‌دهد؛ اما التهاب زیاد می‌تواند با قرار دادن فرد در معرض طیفی از بیماری‌های مزمن، مانند آرتریت، به سلامت آسیب بزند.
در این پژوهش مشخص شد افرادی که چندین بار در روز دچار هیجانات منفی می‌شدند و این اتفاق در بلندمدت وجود داشت، شاخص‌های التهابی در خونشان بالاتر از بقیه بود. دانشمندان می‌گویند اگر نمونه خون افراد را دقیقاً بعد از تجربه‌ی یک هیجان منفی مانند خشم یا اندوه جمع‌آوری می‌کردند، تمام شاخص‌های التهابی در خونشان موجود بود.

 

تحریک عصب واگ؛ راهکاری برای حفظ سلامت
عصب واگ، بلندترین عصب مغزی است که از ساقه‌ی مغز تا داخل شکم کشیده شده و در شبکه‌ای ارتباطی میان قلب و ریه و معده و مغز قرار دارد. عصب واگ، چند عملکرد مهم دارد و در تجربیات حسی ما در معده، قلب، ریه‌ها و گلو دخیل است. این عصب، حرکت لازم در گردن برای حرف زدن و بلعیدن را فراهم می‌کند و نقش مهمی در کنترل التهاب در تمام بدن دارد و ضمناً در گوارش، ضربان قلب و تنفس نیز نقش دارد. در واقع عصب واگ در سلامت جسم ما اهمیت زیادی دارد؛ اما شاید فکر کنید عصب واگوس چه نقشی در سلامت روان ما دارد. آن‌طور که معلوم شده، عصب واگ با احساس ترس، استرس و یا احساس آرامش ارتباط دارد. این عصب، دیافراگم و روده را به هم مرتبط می‌کند و به شما احساسی درونی در مورد خطر می‌دهد و تنفس و ضربان قلب و فشارخونتان را بر اساس خطر یا امنیتی که دریافت می‌کنید تنظیم می‌کند. اگر مدام تحت استرس یا اضطراب باشید، عصب واگ می‌تواند بیش از حد فعالیت کند و عوارض ناخوشایندی بر جسم و روانتان به جا بگذارد.

برای تحریک و افزایش سلامت عصب واگ:
* دوش آب سرد بگیرید:
 این کار ممکن است خیلی خوشایند نباشد، اما این روش درمانی چینی می‌تواند یک عصب واگ ضعیف را تحریک کند. اگر بیماری خاصی دارید قبل ار این کار با پزشکتان مشورت کنید.

* مدیتیشن کنید: به نظر می‌رسد که مدیتیشن می‌تواند موجب سلامت احساسی و کاهش درد فیزیکی شود.

* تنفس عمیق را امتحان کنید: این راهکار ساده به سلامتتان کمک قابل توجهی می‌کند. 

* از سلامت روده‌تان محافظت کنید: داشتن یک رژیم غذایی سالم، عملکرد بین معده و مغز را بهبود می‌بخشد و باعث تقویت سلامت گوارش و سلامت روان می‌شود.

* شاد باشید: به دلیل ارتباطاتی که عصب واگ در بدن دارد، فعالیت‌هایی که اکسی توسین و سروتونین آزاد می‌کنند مانند خنده، آواز خواندن و یا در آغوش گرفتن کسی که دوستش داریم، می‌توانند سلامت روحی و جسمانی ما را بهبود بخشند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه سلامت روان می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع: تبیان



:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

تجربه افسردگی پس از تولد کودک شایع است. میزان هورمون‌ها در حین درد و هنگام زایمان بالا و پایین می‌رود. این تغییرات می‌تواند نوسانات خلقی، اضطراب، خواب دشوار و غیره را باعث شود. اگر علائم شما بیش از دو هفته طول بکشد، ممکن است افسردگی پس از زایمان (PPD) داشته باشید.

 

افسردگی پس از زایمان در حدود 1 زن از هر 7 زن را بعد از زایمان درگیر می‌کند. این افسردگی معمولاً بسیار شدیدتر از افسردگی اولیه پس از تولد است. در این شرایط ممکن است شما بیش از حد گریه کنید، خود را از خانواده، دوستان و محیط اجتماعی دور نگه دارید و یا حتی ممکن است به فکر آسیب رساندن به خود و یا کودکتان بیفتید.
علائم دیگر شامل:
- مشکل در برقراری ارتباط با نوزاد
- نوسانات شدید خلق و خوی
- کاهش شدید انرژی
خشم
- تحریک پذیری
- اشکال در تصمیم‌گیری
اضطراب
- حمله ترس
اگر دچار این علائم هستید، مشکل خود را با همسر و یا یکی از نزدیکان خود در میان بگذارید و برای شروع درمان، با پزشک ملاقات کنید. اگر افسردگی پس از زایمان را بدون درمان رها کنید، ممکن است ماه‌ها ادامه پیدا کند و مراقبت از شما و کودکتان دشوار گردد.

آیا درمان‌های طبیعی کمک‌کننده هستند؟

درمان‌های طبیعی می‌توانند به شما کمک کنند اما افسردگی پس از زایمان معمولاً وضعیتی نیست که خودتان بتوانید آن را درمان نمایید. پس بهتر است درباره هر راه درمانی که خودتان در پیش گرفته‌اید نیز با پزشک صحبت کنید.

ویتامین‌ها و امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 توجه خاص محققین را به عنوان یک کمک احتمالی برای درمان افسردگی پس از زایمان به خود جلب کرده است. در واقع، یک مطالعه نشان داده است که مصرف کم امگا 3 در رژیم غذایی با ایجاد این نوع افسردگی در وهله اول همراه است. اگر چه تحقیقات بیشتری لازم است، ذخیره امگا 3 در دوران بارداری و دوره پس از زایمان بسیار کاهش می‌یابد. می‌توانید امگا 3 را از طریق مکمل‌ها و یا مواد غذایی زیر دریافت کنید:
- دانه‌های کتان
- دانه‌های چیا
- ماهی سالمون
- ماهی ساردین
- دیگر ماهی‌های چرب
همچنین ریبوفلاوین یا ویتامین B2 نیز ممکن است خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را کاهش دهد. محققان در مطالعه‌ای این ویتامین را همراه با فولات، کوبالامین و پیریدوکسین مورد بررسی قرار دادند. ریبوفلاوین تنها ماده‌ای بود که تأثیر مثبتی بر اختلال خلقی داشت. محققان جهت کسب بهترین نتیجه، مصرف متوسط این ویتامین را توصیه می‌کنند.

 

مکمل‌های گیاهی
ممکن است برخی مکمل‌های گیاهی توسط سازمان غذا و دارو کنترل نشوند. بنابراین باید در مورد استفاده از آن‌ها محتاط باشید، برچسب روی قوطی مکمل را به دقت بخوانید و قبلاً از پزشک مشورت بگیرید.
بهتر است از این نوع مکمل‌ها استفاده نکنید مگر اینکه پزشکتان بخواهد. تحقیق بیشتر برای ارزیابی مزایا و خطرات ضروری است. 

چه راهکارهای دیگری وجود دارد؟

چند تغییر در شیوه زندگی ممکن است علائم شما را تسکین دهد:

1. مراقب بدن خود باشید
با کودک خود در یک کالسکه، پیاده‌روی طولانی انجام دهید. غذاهای سالم و کامل را در فروشگاه مواد غذایی انتخاب کنید. هر بار که زمان پیدا کردید بخوابید و چرت‌های کوتاه داشته باشید تا کمبود خواب را جبران کنید.

2. کمی وقت برای خود صرف کنید
ممکن است زمانی که بچه‌دار شدید، فراموش کنید که باید برای خودتان هم وقت بگذارید. از خانه خارج شوید، کاری انجام دهید و یا با دوستانتان قرار ملاقات بگذارید.

3. تعیین اهداف واقع بینانه
ظروف و اسباب‌بازی‌های روی زمین می‌توانند منتظر بمانند! از خودتان انتظار نداشته باشید که فردی کامل باشید. لیستی از برخی از انتظارات واقع‌گرایانه را تنظیم کنید و سعی کنید با دنبال کردن این لیست به وظایف خود برسید.

4. در موردش صحبت کنید
از منزوی شدن و حبس احساسات خود در درونتان اجتناب کنید. با همسرتان، یک دوست نزدیک یا یکی از اعضای خانواده صحبت کنید. اگر احساس راحتی ندارید، به گروه پشتیبانی افسردگی پس از زایمان در مراکز درمانی یا گروه‌های حمایتی آنلاین بپیوندید.

آیا گفت‌وگو درمانی می‌تواند کمک کند؟

گفت‌وگودرمانی یکی دیگر از گزینه‌های عالی است. این روش به روان‌درمان شما کمک می‌کند تا از افکار و احساساتتان سر دربیاورد. شما می‌توانید به معالج خود کمک کنید تا اهدافی را تعیین کرده و مشکلی که بیش از هر چیزی آزارتان می‌دهد را رفع کنید. شما ممکن است از طریق صحبت کردن در مورد افسردگی پس از زایمان راه‌های مثبت بیشتری برای واکنش به شرایط و مشکلات روزانه پیدا کنید.
شما می‌توانید به تنهایی این روش درمانی را امتحان کرده یا آن را با مصرف داروها ترکیب کنید.

 

افسردگی پس از زایمان معمولاً چگونه درمان می‌شود؟

داروهای ضدافسردگی اغلب برای درمان PPD استفاده می‌شود. دو نوع اصلی که پزشک شما ممکن است تجویز کند شامل داروهای ضدافسردگی سه حلقه‌ای (TCAs) و مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) است.
اگر کودکان از شیر خودتان تغذیه می‌کند، می‌توانید با پزشک خود صحبت کنید تا مزایا و خطرات مصرف داروها را بررسی نمایید. SSRIs، مانند سرترالین (Zoloft) و پاروکستین (Paxil)، به عنوان بهترین گزینه برای مادران شیرده محسوب می‌شوند، اما هنوز هم در شیر مادر ترشح می‌شوند.
برخی از پزشکان همچنین ممکن است استروژن را پیشنهاد کنند. پس از تولد نوزاد، میزان استروژن شما به سرعت کاهش می‌یابد و ممکن است به افسردگی پس از زایمان کمک کند. شاید پزشک شما چسب هورمون استروژن را به منظور جبران کاهش سطح این هورمون در بدن پیشنهاد کند.

در نهایت این که
با درمان، ممکن است افسردگی پس از زایمان، بعد از یک دوره 6 ماهه از بین برود. اگر به درمان خود نپردازید و یا آن را خیلی زود رها کنید، احتمال دارد بیماری عود کند و یا وارد مرحله افسردگی مزمن شود. اولین قدم برای کمک به خود درخواست کمک و در میان گذاشتن احساساتتان با یکی از نزدیکان است.
اگر درمان را آغاز کردید، تا زمانی که احساس خوبی پیدا نکردید آن را رها نکنید. این نکته بسیار مهم است که با پزشکتان ارتباط خوبی برقرار کرده و در یک انجمن آنلاین عضو شوید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع: تبیان



:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 18 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

شاید شما هم کسانی را در دور و برتان دیده باشید که با اینکه سالیانی از ازدواجشان می گذرد و صاحب فرزند هم هستند، اما هنوز هم وقتی پای درد دلشان می نشینی، از حسرتی کهنه حرف می زنند. حسرتی که نه فقط روان خودشان را آزار می دهد، بلکه رابطه شان با همسر و حتی فرزندان را هم تحت تأثیری منفی قرار می دهد.

 

اگر با فلانی ازدواج کرده بودم....

همین دو سه ماه پیش بود که از یکی از خانم های فامیل که فرزندان دانشجو و بزرگتر هم دارد شنیدم که لابلای حرف هایش گفت: «اگر زنِ فلان خواستگارم شده بودم الان وضعم بهتر از این بود». این جمله را به خصوص کسانی مثل شما که در آستانه ازدواج هستید و به سبک و سیاق امروزی، سبک- سنگین های مدرن تری را در مورد ازدواجتان به خرج می دهید بیشتر می شنوید. فکر می کنید چرا خانمی که بیست و اندی سال از ازدواجش می گذرد، هنوز با حسرتگذشته زندگی می کند؟

فایلی که باز ماند

فرض کنید که رایانه شما به ویروسی گرفتار شده است که نمی گذارد یکی از فایل های اطلاعاتی تان بسته بشود. در این موقعیت، وقتی که رایانه تان را روشن می کنید اولین چیزی که می بینید چیست؟ وقتی که می خواهید آن را خاموش کنید چطور؟ بله، درست است، همان فایلی که بسته نمی شود. ذهن شما هم همینطور است.

اگر به دلایلی مثل ناآگاهی، کم توجهی به خود، بازی های احساس، وسواس و هزار و یک علت دیگر، فایل یکی از اتفاقات زندگی تان به خصوص در مورد مسائل ارتباطی مهمی مثل ازدواج، به موقع در ذهن شما بسته نشود و باز بماند، تا وقتی که هستید و نفس می کشید شما را رها نخواهد کرد. یعنی همان اتفاقی که برای خانم فامیل ما افتاد.

آیا این فایل، فقط خود شما را درگیر خواهد کرد؟

یک نظریه روانشناسی می گوید که خانواده مثل یک سیستم است. یعنی اگر تغییری چه در جهت مثبت و چه در جهت منفی برای یکی از اعضای خانواده به وجود بیاید، روی بقیه اثر می گذارد. حالا حسابش را بکنید که اگر زن یا شوهر (که احتمالاً مادر و پدر هم هستند) به دلیل یک فایل باز از دوران قبل از ازدواج، حال و احوال مساعدی نداشته باشند، تکلیف حال خانواده چه خواهد شد؟ در زیر به چند مورد از پیامدهای بازماندن فایل های قبل از ازدواج برای زندگی مشترک بعدی اشاره می کنیم: 
1. نارضایتی.شاید بگویید که اصولاً کسانی که از زندگی مشترکشان ناراضی هستند، از حسرت از دست دادن فرصت ازدواج با موارد قبلی شان دم می زنند. البته حرف شما تا حدی درست است اما نه کاملاً . چون همان طور که نارضایتی می تواند روی مرور حسرت آمیز گذشته تأثیر بگذارد، مرور موردهای قبلی ازدواج هم می تواند آن چنان رفتار شما را تحت تأثیر قرار بدهد که سبب عمل و عکس العمل های تنش آمیز بین شما و همسرتان بشود و در نتیجه موجب شکل گرفتن و یا تقویت نارضایتی تان بشود. 
2. مقایسه بیرونی. وقتی فایل یکی از گزینه های ازدواج در دوران مجردی هنوز در ذهن تان باز باشد، حتی اگر دلتان هم نخواهد، ذهن تان وارد بازی مقایسه همسر فعلی با آن گزینه خواهد شد. آن وقت است که همسر بیچاره تان هر کاری هم که بکند باز هم به چشم به شما نخواهد آمد و زندگی مشترکتان در سراشیبی تندتری قرار خواهد گرفت. 
3. سرخوردگی. فرض کنید که ده سال از زندگی مشترک شما گذشته است و شما با بالا و پایین هایی که در این مدت تجربه کرده اید، این احساس را پیدا کرده اید که انتخابتان آن طور که می خواستید نشده و آه حسرت می کشید که «کاش با فلانی ازدواج کرده بودم». در این شرایط اولین و بدیهی ترین حسی که در مورد خودتان به سراغتان می آید حس سرخوردگی است، سرخوردگی از یک انتخاب غلط بزرگ.

 

4. مسموم شدن جو خانواده. فایلی که از گذشته باز مانده به این نحو جو خانواده تان را مسموم می کند که اول شما را به انتقاد مداوم از همسرتان می کشاند، چرا که شما ته دلتان از زندگی با او خشنود نیستید. سپس این احساسِ مورد قبول شما نبودن را به همسرتان منتقل می کند، بعد باعث انتقادات متقابل می شود و سرانجام آنقدر شما را درگیر کشمکش می کند که دیگر جایی برای کشیدن یک نفس راحت باقی نمی گذارد. 
5. بدبینی. هیچ بعید نیست که این فایل باز، یک جایی در زندگی از ذهن شما بیرون بزند و همسرتان متوجه موردی که هنوز بر او ترجیح می دهید بشود. یک احتمال قوی که در این موقعیت وجود دارد این است که او نسبت به شما بدبین بشود و این بدبینی هم بر مشکلات قبلی تان اضافه بشود.

فایل های ذهنتان را ببندید

شما شایسته یک ازدواج خوب و موفق هستید. پس برای اینکه به این شایستگی دست پیدا کنید لطفاً همین حالا دست به کار بشوید و فایل همه آدم هایی را که تا به حال  ? و تا زمان ازدواج- برای ازدواج ملاقات کرده اید برای همیشه در ذهنتان ببندید. برای تسهیل این کار ما هم برای شما چند توصیه داریم: 
1. عاشق نشوید! نمی شود گفت در همه موارد، اما در اکثر مواردی که فایل یکی از گزینه های قبل از ازدواج در ذهن باز می ماند، یک جور غلیان هیجانی در کار بوده است. به همین دلیل بهتر است مراقب رفت و آمدها و گفتگوهایتان با کسی که به قصد ازدواج و شناخت با او معاشرت می کنید باشید تا مبادا قبل از اینکه به یک جمع بندی عقلایی برسید، عشق کار دلتان را بسازد! با این کارمی توانید از باز شدن یک فایل احساسی که نسبت به بسته شدن هم مقاومت خاصی دارد پیشگیری کنید. 
2. نصفه نیمه کار نباشید. تا وقتی که رابطه تان را با کسی که مدتی به عنوان گزینه ای برای ازدواج با او معاشرت کرده اید تمام نکرده اید، به سراغ رابطه بعدی نروید. فکر نکنید که همین که او را نبینید کافی است. برای تمام کردن یک رابطه لازم است تمام رشته های ارتباطی فکری و هیجانی را با او بگسلید. 
3. به خودتان احترام بگذارید. سعی کنید در هر موقعیتی که هستید بهترین تصمیم را برای زندگی تان بگیرید. قبل از تصمیم گیری، خوب همه چیز را بررسی کنید و وقتی هم که تصمیم گرفتید تمام قد پای انتخابتان بمانید. ازدواجی که خواهید کرد، انتخاب شما است. پس با باز نگه داشتن فایل های تاریخ مصرف گذشته در ذهن تان به قوه درک و انتخاب خودتان بی احترامی نکنید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع: تبیان



:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 16 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

حمید خاکباز دکترای مشاوره توانبخشی درباره لزوم مراجعه به روان شناس گفت: افراد برای مواجه با مشکلاتی که به تنهایی قادر به حل آن نیستند، باید از روانشناس یا مشاور کمک گیرند.

وی ادامه داد: مهارت‌های زندگی زوجین (انتخاب همسر و آغاز زندگی مشترک)، استرس و اضطراب، انتخاب رشته تحصیلی یا شغل و خودشناسی از جمله مواردی هستند که باید برای هدایت درست آن به روان شناس مراجعه کرد.

عوارض جدی نادیده گرفتن بیماری‌های روحی

مشاور را آگاهانه انتخاب کنید

خاکباز درباره تفاوت بین مشاور، روان شناس و روان پزشک اظهار کرد: روان شناس و مشاور حیطه کاری شبیه به هم دارند، در واقع روان شناس اختلالات روان شناختی و مشکلات شخصیتی را درمان کرده و مشاور در زمینه‌های تحصیلی، ازدواج و انتخاب شغل به افراد کمک می‌کند همچنین در حیطه روانپزشکی مشاوره صورت نمی‌گیرد و روان پزشک، متخصص تجویز دارو برای درمان بیماری‌های مختلف روحی و روانی است.

وی افزود: افراد پس از مشاوره با یک روان شناس و تشخیص او، در صورت نیاز به  درمان دارویی به روان پزشک ارجاع داده می‌شوند.

روان شناس چگونه به شما کمک می‌کند؟

این مشاور توانبخشی درباره روش کار روان شناسان  در حل مشکل افراد گفت: روان شناس کار خود را با مصاحبه بالینی شروع کرده و از بیمار شرح حال گرفته و پس از بررسی رفتار‌های ناسازگار فرد ماهیت، شدت و عمومیت مشکل را تعیین می‌کند.

وی  افزود: ماهیت مشکل در واقع موضوع اصلی آن، شدت مشکل، بررسی اثرگذاری آن بر عملکرد زندگی فرد و عمومیت مشکل، مدت زمان آن است.

این مشاور توانبخشی گفت: در پایان جلسه روان شناس با توجه به اطلاعات به دست آمده موضوع را جمع بندی کرده و در نهایت نکات آموزشی و درمانی و تکنیک‌های مقابله با مشکل را تجویز می‌کند.

درمان بیماری‌های روحی را جدی بگیرید

خاکباز با اشاره به عوارض جسمانی ناشی از درمان نشدن  بیماری‌های روحی-روانی اظهار کرد: ۷۰درصد افرادی که به دلیل زخم معده، ریزش مو و مشکلات بینایی به پزشک مراجعه می‌کنند به یک روان شناس ارجاع داده می‌شوند، زیرا پزشک به خوبی تشخیص داده که دلیل بیماری فرد مشکلات روان شناختی از جمله اضطراب است.

عوارض جدی نادیده گرفتن بیماری‌های روحی/ چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

این مشاور توانبخشی اضطراب و افسردگی را عامل بسیاری از مشکلات روان شناختی دانست و تاکید کرد: استرس و اضطراب فلج کننده است و اگر طی یک دوره ۶ ماهه ادامه پیدا کند به طور حتم زندگی فرد را دچار اختلال می‌کند؛  متاسفانه زمانی افراد به روان شناس مراجعه می‌کنند که دیر شده و زندگی شان در حال فروپاشی و فلج شدن است.

چه زمانی نیاز به مشاوره داریم؟

خاکباز با اشاره به زمان مراجعه به روان شناس گفت: به نظر شما چه زمانی لازم است یک فرد به حمام برود؟ برای این سوال جواب‌های متفاوتی وجود دارد؛ افراد در طول سال شرایط مختلفی را تجربه می‌کنند که ممکن است در یک دوره نیاز بیشتر به مشاوره  و در دوره نیاز کمتری داشته باشند در واقع روح و روان ما هم نیاز به مشاوره دارد تا تمیز شود و این لازمه زندگی است.

عوارض جدی نادیده گرفتن بیماری‌های روحی/ چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

نقش جنسیت روانشناس در درمان

وی با تاکید بر تاثیر جنسیت روان شناس در درمان بیماران گفت: افراد شخصیت‌های متفاوتی دارندو این موضوع نیاز‌های متنوعی را در آن‌ها ایجاد می‌کند؛ برخی از اینکه مسائل و مشکلاتشان را برای هم جنس خود مطرح کنند احساس آرامش و امنیت بیشتری دارند و در مقابل افرادی قرار دارند که ترجیح می‌دهند از جنس مخالف خود مشاوره و راهنمایی بگیرند.

خاکباز مدت زمان جلسات مشاوره را این گونه تشریح کرد: مدت زمان هر جلسه مشاوره حدود ۴۵ دقیقه و تعداد جلسات بستگی به نوع مشکل و شدت آن دارد.

نبود پوشش بیمه ای برای درمان بیماری های روحی

وی با انتقاد از نبود پوشش بیمه برای درمان بیماران بیان کرد: متاسفانه درمان بیماری‌های روحی-روانی تحت پوشش بیمه نیست و مشاوره‌های روان شناسی هزینه‌های سنگینی را بر بیماران تحمیل می‌کند.

عوارض جدی نادیده گرفتن بیماری‌های روحی/ چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

این مشاور توانبخشی دلایل اصلی مراجعه نکردن  افراد به روان شناس را این گونه بیان کرد: دلایل عمده این موضوع آگاهی نداشتن، نوع فرهنگ، نبود اعتماد مردم برای بیان مشکلاتشان و نبود توان پرداخت هزینه درمان است.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه بیماری‌های روحی می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان



:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

خانواده، شغل، کنار آمدن با عادت ماهانه، بارداری، یائسگی. یک خانم با مسائل بیشماری روبروست و باید هر کدام از آنها را کنترل کند. اما یکی از این مواردی که به هر حال یک روز با آن مواجه خواهید شد: افسردگی است. تقریبا زنان دو برابر بیشتر از مردها در مراحل مختلف زندگی، دچار افسردگی میشوند. ... عامل این اختلاف چه چیز می تواند باشد؟

 

عوامل بیولوژیکی، روانی و فرهنگی می تواند ریسک خانم ها در ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. در این قسمت می خواهیم مروری داشته باشیم بر روی اینکه عوامل بالا چگونه می توانند استعداد ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.

 

 

عوامل بیولوژیکی دخیل در افسردگی

 

بدن خانم ها به خودی خود به افزایش افسردگی کمک می کند. دلیلش این است که هورمون ها تاثیر مستقیمی بر روی حالات و رفتارهای بانوان در مراحل مختلف زندگی می گذارند. در حقیقت پیش از اینکه دخترها و پسرها به سن بلوغ برسند، میزان افسردگی در هر دوی آنها به یک اندازه است. و تنها پس از بلوغ است که اختلاف میان نارسایی های مربوط به افسردگی، در آنها به طور مشهود، قابل تشخیص می شود. برای مثال، دختری که به سن 15 سالگی می رسد دو برابر پسرها در همین سن احتمال ابتلا به افسردگی دارد.

 

به این دلیل که بیماری از آغاز سن بلوغ شروع می شود و پس از یائسگی تقریبا متوقف می شود، برخی از پژوهشگران بر این باورند که ترشحات هورمونی می توانند ریسک ابتلا به افسردگی را در بانوان افزایش دهند. از سوی دیگر بلوغ با علائم دیگری نظیر پدیدار شدن میل جنسی، و عینی شدن هویت، مشاجره با والدین و برخی انتظارات نابجای اجتماعی همراه است که همه و همه دست به دست هم داده و میزان افسردگی را بالا می برند. این ناهنجاری های روانی- اجتماعی به دلیل فعل و انفعالات هورمونی بروز می کنند و حاصل آن چیزی نیست جز افسردگی.

 

نواسانات شدید هورمونی می تواند تاثیر شگرفی بر زندگی بانوان داشته باشد. با توجه به تاثیری که بر روی زندگی شخصی، اقتصادی و در ارتباط با دیگران می گذارند، خانم ها خیلی بیشتر از آقایون در معرض ابتلا به افسردگی قرار می گیرند. در این قسمت نگاهی داریم به چگونگی تاثیر این عوامل بر روی افسردگی بانوان.

 

 

مشکلات پیش از قاعدگی

 

بیشتر خانم ها با مشکلات فیزیکی و احساسی که پیش از شروع قاعدگی دچار آن می شوند، آشنا هستند. این مشکلات عبارتند از: نفخ شکم، احساس درد و شکنندگی سینه ها، سر درد، استرس، زود رنجی و سایر نشانه های جسمی و روحی پیش از قاعدگی (PMS). اگرچه این علائم برای عده زیادی از خانم ها موقتی و زودگذر می باشند، اما درصد کوچکی از خانم ها نیز هستند که این نشانه ها در آنها به حادترین شکل ممکن، مانند افسردگی و نا امیدی بروز می کند. این امر باعث نابود شدن زندگی، حرفه و روابطشان با سایر افراد می شود. این حالت پریشانی پیش از قاعدگی (PMDD) نام دارد و نیازمند درمان از طریق هورمون و یا داروهای ضد افسردگی است.

 

هر چند تاکنون ارتباط بین افسردگی و پیش قاعدگی به طور کامل شناسایی نشده است، برخی محققین معتقدند که تغییرات دوره ای استروژن، پروژسترون و سایر هورمون ها می توانند بر روی عملکرد مغز به ویژه سروتونین (قسمتی از مغز که مامور کنترل حالات و خلق و خوی آدمی است) تاثیر منفی بگذارد. سایر پژوهش ها گویای این امر هستند که اندروژن و هورمون مردانه تستسترون که به طور طبیعی در خانم ها نیز ترشح می شود، نقش لاینفکی در این قضیه دارند. معذلک به این دلیل که تغییرات هورمونی در تمام خانم ها صورت می پذیرد و تنها گروه های خاصی از آنها دچار افسردگی می شوند ما نمی توانیم تغییرات هورمونی را تنها عامل بروز افسردگی بدانیم؛ مسائل ژنتیکی و وراثتی و دلایل بیشمار دیگری نیز در این امر دخیل هستند.

 

 

بارداری

 

بارداری به نوبه خود باعث بروز افسردگی نمی شود. اما روند چشمگیر تغییر هورمون ها که در دوران بارداری همراه با کارهای خانه و بیرون و روابط مختلف ایجاد می شود؛ که می تواند مستقیما سبب بروز افسردگی شود. برخی دیگر از دلایلی که می توانند شما را در دوران بارداری به سمت افسردگی بکشانند عبارتند از: افسردگی های قبلی مانند (PMDD)، دعواهای خانوادگی، فقدان حمایت اجتماعی، و احساس دل نگرانی در مورد امر بارداری. موضوعات دیگری که حول محور بارداری وجود دارد نظیر: ناباروری، سقط جنین و یا حاملگی ناخواسته نیز جزء عواملی به شمار می روند که افسردگی را افزایش خواهند داد.

 

تشخیص افسردگی در زمان بارداری معمولا کار دشواری است، چراکه علائم آن با تغییرات طبیعی این دوران همخوانی دارد. از جمله این تغییرات می توان به تغییر ذائقه، خستگی، از خواب پریدن های مکرر و تغییر در خواست های جنسی بیمار اشاره کرد.

 

 

افسردگی پس از وضع حمل

 

هر چند یک نوزاد جدید می تواند خیلی جالب و سرگرم کننده باشد، اما تقریبا در حدود نیمی از خانم ها پس از به دنیا آمدن فرزندشان احساس ناراحتی، خشم و زود رنجی و تحریک پذیری شدیدی می کنند. این نوع احساسات کاملا طبیعی بوده و تقریبا در حدود یک تا دو هفته پس از وضع حمل از بین می روند. اما اگر اینچنین نشد و علائم خیلی حاد شدند؛ مثلا تا آنجا پیش رفت که شما دچار: ناتوانی در مراقبت از کودک، احساس استرس و اضطراب، اعتماد به نفس پایین، آشفتگی و بی قراری، فکر خودکشی شدید، بدون شک دچار افسردگی پس از وضع حمل هستید. این بیماری یک مورد کاملا جدی است که نیازمند درمان و معالجه فوری می باشد. این بیماری به دلیل نوزاد نورسیده شما ایجاد نشده است، بلکه دلیل اصلی ان نواسانات هورمونی است که تاثیر مستقیم بر روی حالات و خلق و خوی شما می گذارد.

 

 

یائسگی و پیش یائسگی

 

ریسک افسردگی در زمان یائسگی به دلیل بروز نواسانات بیش از اندازه در سطح هورمون ها، و همینطور پس از یائسگی به دلیل کاهش بیش از اندازه سطح هورمون استروژن افزایش پیدا می کند. البته بسیاری از خانم ها با اینکه دچار علائم ناخوشایند دوران یائسگی می شوند بازهم مبتلا به افسردگی نمی شوند، اما برای خانم هایی که برای مدت زمان زیادی در خوابیدن مشکل پیدا می کنند و یا سابقه قبلی این بیماری را داشته اند ریسک بالایی در ابتلا به افسردگی وجود دارد. بیرون آوردن کامل رحم نیز که در نهایت منجر به یائسگی می شود سبب بروز علائم حادتر و در آخر افسردگی می شود.

 

 

عوامل اجتماعی و فرهنگی دخیل در افسردگی

 

افسردگی در خانم ها تنها مربوط به دلایل زیست شناختی و بیولوژیکی نمی شود. استرس های ناشی از زندگی اجتماعی و فرهنگی نیز نقش مهمی را در این زمینه بازی می کنند. هر چند آقایون نیز تحت فشار چنین استرس هایی قرار دارند، اما باز هم میزان این فشار در خانم ها بیشتر است. به عنوان مثال اکثراً خانم ها باید بار مسئولیت خانه و محیط کار را با هم به دوش کشند. خانم ها معمولا درآمد های پایین تری نسبت به آقایون دارند، به تنهایی از فرزندان خود مراقبت می کنند و سابقه آزار و اذیت جنسی را نیز تجربه کرده اند، که همه این موارد منجر به ایجاد افسردگی در فرد می شوند، به ویژه در خانم هایی که قبلا پیشینه این بیماری را داشته اند.

 

 

قدرت و شرایط نابرابر

 

به طور معمول خانم ها در آمد کمتری نسبت به آقایون دارند. شرایط نامساعد اقتصادی آنها را دچار استرس می کند، اغلب نگران آینده هستند و همین امر باعث می شود تا کمتر در متن جامعه قرار بگیرند و دسترسی کمتری به مداوای پزشکی داشته باشند. درصد کمی از خانم ها نیز از استرسی که تبعیض نژادی به آنها می دهد، رنج می برند. این مقوله، احساسی به شما می دهد که گویا هیچ گونه کنترلی بر روی زندگی خود ندارید. این امر شما را به سمت نافعالی جنسی، منفی گرایی و فقدان اعتماد به نفس سوق می دهد که تمام موارد در نهایت منجر به افسردگی می شوند.

 

 

فشار کاری

 

خانم هایی که در خارج از خانه کار می کنند باز هم کارهای زیادی در خانه برای انجام دادن دارند. به این معنا که در طول هفته ساعات بیشتری را نسبت به آقایون، صرف برآورده کردن خواست های دیگران می کنند. بسیاری از خانم هایی که به تنهایی در حال بزرگ کردن فرزندانشان هستند، گاهی اوقات مجبور می شوند چندین شغل را با هم انجام دهند تا مخارج خانواده درآید؛ این کار باعث افزایش چالش ها و استرس های یک خانم می شود. برخی از خانم ها نیز باید هم از فرزندان نوجوان و جوان خود مراقبت کنند هم از افراد مسن و از کار افتاده فامیل. این امر شما را حتما به سوی افسردگی سوق خواهد داد.

 

 

سوء استفاده های جسمی و جنسی

 

خانم هایی که در معرض تجاوز قرار گرفته اند و یا در کودکی آزار و اذیت شده اند، در معرض خطر افسردگی قرار دارند. خانم هایی که در زمان نوجوانی و جوانی مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفتنه اند نیز ریسک بالاتری در ابتلا به افسردگی دارند. هر چند سوء استفاده های جنسی در مردان و پسرهای جوان نیز مشاهده می شود، اما شیوع آن در بانوان و دخترها خیلی بیشتر است. همچنین خانم هایی که در بزرگسالی متحمل آزار و اذیت جسمانی، احساسی و یا جنسی شده اند، باز هم دچار افسردگی میشوند.

 

 

مداوای افسردگی

 

بدون توجه به این مطلب که دلیل قطعی افسردگی چیست، خانم ها نسبت به آقایون، علائم متفاوتی را بروز می دهند از جمله: احساس گناه بیشتر، اضطراب، احساس بیهودگی، خستگی، اشفتگی در خواب، اضافه وزن، هوس در مصرف کربوهیدرات ها. نوعی از افسردگی که در بانوان بسیار شایع می باشد، افسردگی فصلی می باشد؛ که در دوره ی بخصوصی ظاهر شده، پس از مدتی از بین می رود و مجددا سال بعد دقیقا در همان موقع، دوباره بروز می کند. به علاوه افراد خانواده نیز عامل مهمی در مبتلا شدن خانم ها به افسردگی هستند.

 

اگر چه ممکن است تمام عوامل بیولوژیکی، اجتماعی، فرهنگی، و روانی مخالف شما باشند، اما درمان هایی وجود دارند که کاملا موثر شناخته شده اند. حتی در حادترین انواع افسردگی بازهم بهره گیری از درمان درست، بیماری را از بین خواهد برد.

 

نمی دانید از کجا باید درمان را آغاز کنید؟ برای بیشتر خانم ها پزشک متخصص زنان و زایمان نقش مهمی را در انجام اقدامات پیشگیرانه بازی می کند. شما هم اصولا در هنگام صحبت کردن با آنها احساس راحتی بیشتری می کنید. آنها می توانند خودشان مداوا را شروع کرده و همچنین متخصصین مربوطه را به شما معرفی کنند تا از طریق روان درمانی و یا استفاده از داروهای ضد افسردگی سلامت خود را مجددا بدست آورید.

 

باور این امر که بیماریتان غیر قابل درمان بوده و در وضعیت بدی قرار دارید، خود به عنوان یک از بهترین نمونه های افسردگی قلمداد می شود. شما خیلی بیشتر از یک مرد در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارید اما نباید تصور کنید که باید خیلی راحت با آن کنار بیایید و با این مشکل به زندگی خود دامه دهید. درمان مناسب می تواند به شما کمک کند تا بتوانید مجددا از زندگی خود لذت ببرید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع: بیتوته



:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 12 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

سالمندان هم دارای کودک درون هستند. کودک درون، والد درون و بالغ درون سه شخصیت کاملاً متفاوتی است که در علم روانشناسی توصیه شده که هر سه آن ها را باید تقویت کنیم و به تعادل رسانیم. در صورتی که یکی از این ها بیش از دیگری تقویت شوند مشکلات روحی و روانی ایجاد خواهد شد.

پدران و مادران ما که اکنون سالمند تلقی میشوند ، براي تربیت ما بیش تر والد درون خود را تقویت کردند.

 

وظیفه ماست که با عرضه راه حل های مناسب در این زمينه بتوانیم بالغ درون آنها و مخصوصا کودک درونشان را تقویت سازیم.

 

در حالی که سالمندان وقت ازاد زيادي دارند و چنانچه بتوانند قسمتی از زمان خود را به تفریح و سرگرمی اختصاص دهند قطعاً سلامت روانی و جسمی شان تضمین خواهد شد. تفریحات در نظر گرفته شده براي سالمند باید انرژی و نشاط و شادی بیشتری به وی بدهد؛ بدون این که ازار و اذیتی به وی برساند.

 

به عنوان مثال تفریحی مثل بازي شطرنج ممکن است براي سالمندی موثر و براي سالمند دیگری خسته کننده و حتی زیان آور باشد یا اگر به سالمندی که بیماري ریوی یا آرتروز شدید دارد توصیه کنیم هر روز پیاده روی کند، در واقع نه تنها باعث ازار وی شده ایم بلکه امکان دارد سلامت جسمی وی را هم به خطر اندازیم.

 

تفریح بر کیفیت زندگی سالمندان,تفریح سالمندان,فعالیت های سرگرمی و تفریحی سالمندان

 

فواید تقویت فعالیت های سرگرمی و تفریحی سالمندان

افزایش روحیه سالمند 

شادابی و نشاط بیش تر سالمندان

تقویت سیستم فیزیکی بدنشان

تقویت اعصاب و روان پدران و مادران

افزایش ضریب هوشی و حافظه

میل بیش تر به ادامه زندگی 

یادآوری حس عاشقی زمان جوانی

جوان سازی پوست و دیگر قسمت های بدن

 

در کشور های توسعه یافته جهان مرکزهای تفریحی براي سالمندان در محله های گوناگون وجود دارد و باتوجه به وضعیت جسمانی سالمند نزدیکترین آنها انتخاب ميشود و سالمند در ساعتها و روز هایی از هفته در آن جا حضور می یابد. در کشور ما هم چند مرکز وجود دارد و سعی شده مرکزهای بیشتری دایر شود، ولی تعداد این مرکزها بسیار کم است و نمی تواند جمعیت رو به رشد سالمندی کشور ما را پوشش دهد.

 

تفریح بر کیفیت زندگی سالمندان,تفریح سالمندان,فعالیت های سرگرمی و تفریحی سالمندان

 

تفریحی که براي هر سالمندی توصیه ميشود به وضعیت اقتصادی وی هم بستگی دارد. سالمندی دوره ای است که کم تر کسی شاغل است. اکثر سالخوردگان بازنشسته اند و در بازنشستگی هم درامد کاهش می یابد.

 

از یک جهت ، سطح هزینه ها به دلیل ناتوانی های ناشی از بیماري و هزینه های درمانی بالا میرود و از طرف ديگر، ساختار جامعه ما طوری است که والدین هم چنان نقش حمایتگری خود را موقع ازدواج فرزندان و پس از ورود عروس و داماد و نوه ها به زندگی ایفا ميکنند و این کار هم مخارج آنها را چند برابر ميکند .

 

در یک نظرسنجی از سالمندان پرسیده شد چرا به مرکزهای ورزشی یا مرکزهای تفریحی مراجعه نمی کنند؟ بسياري از آنها علت اصلی حضور نیافتن در چنين مراکزی را نبود امکانات مالی عنوان کردند؛ بدین ترتیب بهتر است تفریحی براي سالمند در نظر گرفته شود که مناسب با وضعیت اقتصادی وی باشد یا هزینه ها را به حداقل برسانند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه سالمندان می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع: بیتوته



:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

محل زندگی ،از جمله حقوق مشترک زوجین محسوب می شود . بطور خلاصه و کلی باید خاطرنشان کرد که هدف اصلی ازدواج، تشکیل یک محل زندگی مشترک از طرف زن و مرد و زندگی در کنار یکدیگر است و در صورتی که زوجین، جدا از یکدیگر زندگی کنند، هدف اصلی از ازدواج و تشکیل خانواده محقق نمی شود.

برخی از زوجین برای محل زندگی مشترک با هم اختلاف هایی پیدا می کنند

 

با مطالعه این مطلب میتوانید راحت تر اختلافات خود را حل نمایید.

 

1- عدم تفاهم زوجین

هنگامی که که زن و شوهری با هم تفاهم نداشته باشند بر سر مسایل بسیار زيادي به مشکل بر می خورند که دعوا بر سر محل زندگی هم یکی از این مشکلات است. چنين زوجینی نمی توانند بر سر مسائل گوناگون به اشتراک و تفاهم برسند و در آينده به احتمال زیاد مشکلات بزرگ تری با یکدیگر خواهند داشت. پس چنانچه با همسر خود نمی توانید به تفاهم برسید و هنوز در آغاز زندگی هستید بهتر است معیارهای انتخاب همسر مناسب خود را بازنگری کنید و با کمک گرفتن از یک روان شناس به فکر راه چاره باشید.

 

محل زندگی زوجین,اختلاف زناشویی بر سر محل زندگی

 

2- مشکلات با خانواده همسر 

در بسياري از مواقع اگر یک زوج بر سر محل زندگی به تفاهم نمی رسند، به دلیل مشکل با خانواده همسر میباشد . یکی از زوجین می خواهد که نزديک به خانواده خود باشد و دیگری به علت مشکل با خانواده همسرش ترجیح ميدهد که از آنها فاصله بگیرد و زندگی مستقل تری داشته باشد تا از مشکلات دور باشد. گاه این اختلافات در ازدواج از طرف خانواده ها سبب چنين افکاری ميشود .

 

با وجود تمام این اختلافات براي آغاز یک زندگی مشترک لازم است که هر دو طرف راضی باشند، پس اصرار و انکار هر کدام از زوجین تنها به بدتر شدن وضعیت می انجامد. در چنين شرایطی پیشنهاد ميشود زن و مرد هر دو به شرایط با دیدی منطقی بنگرند و در کنار یکدیگر به دنبال راه چاره باشند. لجبازی کردن و رفتارهای خودمحورانه به روابط شما اسیب بیشتری ميزند .

 

3- دلبستگی بی اندازه به خانواده 

گاه دلبستگی زیاد زوجین به خانواده هایشان، امکان دارد آنها را دچار مشکل کند. در این وضعیت هر یک از زوجین به علت دلبستگی اش می خواهد نزديک به خانواده خود زندگی کند. در نتيجه با یکدیگر به تفاهم نمی رسند و به مشکل بر می خورند. وابستگی به خانواده تا حدودی قابل درک است و هر کدام از زوجین حق دارند امکان دیدار خانواده خود را پس از ازدواج داشته باشند، ولی زمانیکه این دلبستگی در حد غیر قابل درکی باشد باید بطور دقیقتر علل آن بررسی و برطرف شود.

 

4- لجبازی همسر بر سر محل زندگی 

لجبازی بین زن و شوهر یکی ديگر از علل مهم بروز مشکلات و اختلافات است. امکان دارد که هیچ کدام از زوجین با محل زندگی که همسرش انتخاب کرده مشکلی نداشته باشد ولی فقط بخاطر لجبازی با همسرش با وی مخالفت کند و بخواهد که محل دیگری را براي زندگی انتخاب کند. در چنين شرایطی به تأکید بر سر انتخاب محل زندگی باید علت اصلی ناراحتی و لجبازی فرد را جویا شد. با رفع ناراحتی اصلی لجبازی پایان خواهد یافت.

 

محل زندگی زوجین,اختلاف زناشویی بر سر محل زندگی

 

5- مشکلات مالی و اختلاف بر سر محل زندگی

یکی از اصلی ترین علل تفاوت بر سر محل زندگی مشکل مالی است. در بیش تر مواقع زن، خانه ای را می خواهد که همسرش قابلیت خرید آن را ندارد. عدم درک خانم از وضعیت همسر بیش تر مرد را در حالت استرس زا و تنش قرار داده و سبب بروز مشکلات ديگر هم ميشود . معمولاً مردانی که با همسرشان صمیمیت نداشته و وی را در جریان امورات خود قرار نمی دهند دچار چنين مشکلاتی میشوند . شکل دهی صمیمیت بین زوجین میتواند راهکاری مناسب براي این زوج ها باشد.

 

6- ویژگی های شخصی

اختلاف در ویژگی های شخصی و علائق از علل بسیار مهم در بوجود آمدن این اختلاف است. در این وضعیت امکان دارد زوجین کاملاً تفاهم داشته باشند، ولی به علل اختلاف در علائق به مشکل بر بخورند. به طور مثال امکان دارد یکی زوجین به محل های شلوغ براي زندگی علاقمند باشد و دیگری به محل های آرام علاقه داشته باشد. عدم اگاهی از این تفاوت ها سبب ميشود که مشکلات بسیار کوچک تبدیل به مشکلات بزرگ و جدّي در زندگی شوند. در زمان آشنایی قبل ازدواج بهتر است در مورد تمامی مسایل صحبت شود تا چنين مشکلاتی پیش نیاید.

 

براي جلوگيري از اختلاف بر سر محل زندگی پیش از ازدواج در مورد این مسأله با هم حرف بزنید درصورتی که به نتيجه نرسیدید از یک روان شناس کمک بگیرید. به دلیل آن که اگر این مشکل را نتوانید حل کنید در زمينه های ديگر با همسر خود به مشکل بر می خورید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه زناشویی می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع: بیتوته



:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

تابه‌حال پیش آمده حرف زدن و خندیدن زن و شوهری را ببینید که سال‌ها از ازدواج‌شان گذشته، اما انگار اولین روز آشنایی‌شان است؟ باید گفت، اگر زن و شوهری از انجام دادن فعالیتی واقعا لذت می‌برند، احتمال اینکه روابط‌شان همیشه قوی و محکم باشد، زیاد است.

چه عواملی باعث پایداری رابطه عاطفی می‌شود؟

همچنین در بررسی‌ها مشخص شده، توسعه‌ی شخصی می‌تواند کیفیت روابط زوجین را بهبود ببخشد و از احتمال خیانت همسر در یک رابطه عاشقانه بکاهد. در این مقاله به بررسی رابطه توسعه شخصی و رضایت از رابطه خواهیم پرداخت و خواهیم گفت چگونه می‌توانید احتمال خیانت همسر را کاهش دهید.

 

تفریح در کنار هم، تداوم رابطه

گذراندن لحظات مفرح در کنار یکدیگر، رابطه های عاشقانه را قدرت می‌بخشد. بسیاری از زوج‌ها از ابتدا به‌خاطر این رابطه‌ی عاطفی‌شان را شروع کرده‌اند که علایق مشترکی دارند. زوج‌های شاد در فعالیت‌های دو‌نفره‌ی لذت‌بخش، از پیاده‌روی گرفته تا گردش در طبیعت و غذا پختن با یکدیگر شریک می‌شوند.

 

حتی زوج‌هایی که سالگرد ازدواج ۳۰ ساله‌شان را جشن می‌گیرند، می‌توانند از فعالیت‌هایی که از روزهای اول آشنایی برایشان جذاب و هیجان‌انگیز بوده بهره‌مند شوند. زوج‌های قدیمی هم با وجود محدودیت‌هایی فیزیکی می‌توانند ماجراجویی‌‌ها و فعالیت‌های داشته باشند که هر دو از آن لذت می‌برند.

 

اما چه فعالیت‌هایی می‌تواند این نوع هیجان را دوباره به زندگی برگرداند؟ خوشبختانه بنابر بررسی‌ها مشخص شده لازم نیست زوج‌ها حتما چتربازی یا بانجی جامپینگ را تجربه کنند که بتوانند روابطی پایدار به‌وجود آورند. این کار می‌تواند به‌سادگی درخواست رقص درکنار هم باشد.

 

خیانت همسر،راه برخورد با خیانت همسر،راهای کشف خیانت همسر

 

همسر خود را درک کنید

ساده به نظر می‌رسد ولی اصلا ساده نیست. همسر شما انواع تفکرات مخفی و احساسات پنهان را در خود دارد که از آن‌ها نه با شما و نه با هیچ کس دیگری صحبت نمی‌کند. آن قدر باید ایمن باشید که بتوانید کاملا به این افکار و احساسات نفوذ کنید، اما چگونه؟ صداقت را با محبت و بدون هیچ قضاوتی تبلیغ و ترویج کنید.

 

مواردی را درباره همسر خود پیدا کنید که کسی درباره آن‌ها چیزی نمی‌داند. از این اطلاعات برای هر روز «نزدیک شدن» در تجربیات او در روابط، در محل کار و با خود او استفاده کنید. چیزهایی را سعی کنید بدانید که حتی مادر و نزدیک‌ترین دوستان او هم نمی‌دانند. دانستن این اطلاعات، شما را آن قدر ارزشمند می‌سازد که شاید تعداد اندکی بتوانند با شما برابری کنند.

 

اثر سازگاری در احساس رضایت

این تحقیق، این نظریه را که روابط قوی میان زوج‌هایی شکل می‌گیرد که واقعا باهم سازگار باشند، تأیید می‌کند. مثلا اگر یکی از زوج‌ها وانمود کند به فعالیتی که همسرش دوست دارد، علاقه‌مند است، نمی‌تواند چنین رابطه محکمی به‌وجود آورد. مثلا اگر او وانمود کند عاشق فوتبال است، اما چیزی از سوپرباول (مسابقه‌ی سالانه‌ی فوتبال آمریکایی) نداند یا به‌خاطر همسرش بگوید، از اردو رفتن لذت می‌برد اما واقعا این‌گونه نباشد، نمی‌تواند منجر به رضایت و خشنودی طولانی‌مدت در روابط خود و همسرش شود.

 

زوج‌هایی که برای حفظ رابطه‌ای مثبت انگیزه دارند، می‌توانند با شرکت کردن در فعالیت‌هایی که هر دو به آن علاقه‌مند هستند، روابط خود را محکم و قوی نگه‌دارند. زیرا خودبهبودی می‌تواند رضایت در رابطه را موجب شود. بنابراین شما اگر متأهل هستید، چه کفش‌های باله بپوشید و چه چکمه‌های پیاده‌روی یا اینکه دمپایی‌های خانه پای‌تان باشد، می‌توانید فعالیتی برگزینید که برای هردوی‌تان واقعا جذاب باشد و روابط محکم‌تری برای خود بسازید.

 

گاهی اوقات به او اجازه بدهید که با خودش خلوت کند

ازدواج کردن به معنای از دست دادن آزادی نیست. برخی مردان مرتکب خیانت میشوند، چون حس میکنند که حلقه ی ازدواج یوغی شده که دور گردنشان افتاده و دارد آنها را خفه میکند. بنابراین دست به خیانت میزنند تا دوباره طعم آزادی را بچشند. پس هر از گاهی به شوهرتان اجازه بدهید که با خودش خلوت کند. از بیرون رفتن شوهرتان با دوستانش و تفریحات مردانه ی او استقبال کنید، تا احساس نکند که در دام افتاده است و هوای فرار به سرش نزند.

 

بیش از اندازه کنترلگری نکنید

بعضی از ما وقتی وارد رابطه ای میشویم، بدون این که خودمان متوجه باشیم سعی میکنیم که طرف مقابل را کنترل کنیم؛ البته نیتمان خیر است و فکر میکنیم که صلاح عشقمان را میخواهیم. این خودرای بودن باعث شکل گیری عادتهای مخربی مانند شکایت کردن، سرزنش کردن، انتقاد کردن، غر زدن، تهدید کردن، تنبیه کردن و تطمیع کردن یا پاداش دادن میشود که رابطه را به نابودی میکشاند.

 

وقتی زنی چنین عادتهای ناخوشایندی داشته باشد، مردش ترغیب میشود تا هر چه بیشتر از خانه و زن سلطه گرش دور شود، شاید قدری آرامش پیدا کند. این فراری بودن از خانه زمینه را برای خیانت فراهم میکند. پس تا جایی که میتوانید از این رفتارها اجتناب کنید، هرچند این رفتارها در ذات زنان ریشه دارد.

 

ستاره باشید

وقتی که نیازهای احساسی و جسمانی ما به بهترین وجه برآورده شوند، تمایلی به جست‌و‌جوی آن‌ها در مکان‌های دیگر نداریم. برآورده سازی نیاز‌ها و خواسته‌های همسر و نیازهای خود را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که نقاط ضعف را مرتفع ساخته و درباره آنچه برای احساس رضایت و شادمانی نیاز دارید، صادقانه رفتار کنید.

 

خیانت همسر،راه برخورد با خیانت همسر،راهای کشف خیانت همسر

 

از نق زدن و سرزنش کردن دست بردارید

درست است که مردها گاهی شلخته میشوند، جورابهای کثیفشان را هر جا که دستشان برسد، پرت میکنند یا دیر به خانه می آیند و یادشان میرود که خرید کنند. به محض این که شوهرتان وارد خانه میشود، به او پرخاش میکنید که: “چرا ساعت ناهاری به من زنگ نزدی؟ همش منتظر بودم، زنگ بزنی و بیشتر از ده بار بهت پیام زدم. کجا بودی؟ دیگه منو دوست نداری؟ چرا با من این کارو میکنی؟”

 

نیم ساعت بعد دوباره شکایت کردن را شروع میکنید. این بار سرش را با غرغرهایتان میبرید که اگر فردا ساعت استراحتش به شما زنگ نزند، یعنی این که شما را دوست ندارد. شوهر خسته تان بعد از شنیدن سرزنش های اولتان به اندازه ی کافی بدخلق شده است و دیگر اصلاً حوصله ی شنیدن گله و شکایت ندارد.

 

اگر میخواهید شوهرتان را حفظ کنید، سخت نگیرید. چنانچه عاشق همسرتان هستید، به او فرصت بدهید. او یک مرد عاقل و بالغ است و اگر وقتش را داشته باشد، حتماً به شما زنگ میزند. غر زدن مانند آبی است که روی شعله ی عشق و محبت بین زن و شوهر ریخته میشود و باعث میشود که همسرتان برای رسیدن به آرامش و راحتی به آغوش زنان دیگر پناه ببرد.

 

به سیم آخر بزنید

به‌طور مکرر درباره‌ی رابطه‌ی جنسی، فانتزی‌ها و امیال‌تان باهم صحبت کنید. تفریحات جدید را امتحان کنید تا در کنار هم سرگرمی، هیجان و خوشحالی را تجربه کنید. باهم بخندید، همدیگر را غلغلک دهید، کشتی بگیرید! چیزی متفاوت انجام دهید. سریالی را در کنار هم تماشا کنید که تابه‌حال ندیده‌اید. از زوج‌های اطراف‌تان برای ایده‌گرفتن کمک بخواهید. روش‌های جدیدی هنگام معاقشه امتحان کنید. شهامت به خرج دهید و روشی را که تا حدی شرم‌آور است امتحان کنید، اما تا حدی پیش نروید که به شخصیت‌تان لطمه بزند یا معذب‌تان کند. کار‌های جدید و هیجان‌انگیز در زمینه‌ی احساسی و جنسی تنوع‌طلبی مغز را ارضا می‌کند و سبب جلوگیری از خیانت می‌شود.

 

بهترین روش برای جلوگیری از خیانت این است که مطمئن شوید رابطه‌تان خیلی باحال است! آن‌قدر جذاب است که کسی جسارت نزدیکی به همسرتان را ندارد. اینکه سعی کنید هر روز برای همسرتان جذاب باشید، خیلی از ایجاد ترس، احساس گناه و تهدید کارسازتر است. اگر همه‌ چیز را در رابطه و دوستی‌تان تازه نگه دارید، این کار مغز را تحریک می‌کند تا تمرکز خود را روی رابطه‌ی اولیه نگه دارد.

 

اگر هم حس کردید سر همسرتان جایی گرم‌شده و شیطنتی در کار است به جای تهدید، ترک یا نقد او سعی کنید با اثبات خود، در این بازی ناسالم برنده شوید. گاهی بو بردن چنین شیطنت‌هایی به شما قوایی می‌دهد تا رابطه‌ی خود را به بهترین ازدواج ممکن تبدیل کنید. رشد رابطه به تلاش مداوم احتیاج دارد. تمرکزتان را روی تقویت خود قرار دهید، نه روی نگرانی بیش‌از‌حد درباره‌ی خطرات احتمالی.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج و همسرداری آن می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع: بیتوته



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : روانشناس بالینی

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با انتقاد از ازدواج سفید گفت: ازدواج سفید نیازهایی را از افراد برطرف می کند اما بدون تعهد و اینجا آسیب جدی که به فرد وارد می شود حاکی از تنهایی مطلق، افسردگی و اضطرابی است که گریبانگیر او خواهد شد.

ازدواج سفید

 

کوروش محمدی در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه تغییرات در ساختارهای اجتماعی جامعه آثاری از جمله تجرد قطعی در سبک زندگی و رفتارها و رویکردهای افراد ایجاد کرده است، افزود: این مساله می‌تواند شیوه جدیدی از سبک زندگی در جامعه تلقی شود. همه این تغییرات در جایگاه خود می‌توانند تغییر محسوب شوند اما این عوارض و عواقب آن هاست که آسیب به حساب می‌آید.

وی با انتقاد از بی توجهی و غفلت از مبحث خانواده و ارتباطات جوانان با جنس مخالف طی سالیان اخیر اظهار کرد: امروز با رشد فزاینده ای در حوزه تجرد قطعی مواجهیم و این محصول بد همین غفلت و بی توجهی‌ها است. نهادینه شدن معضلاتی در مسیر زندگی جوانان مانند بیکاری، تغییر رویکردها و تجمل گرایی، گرانی و تورم و سوء مدیریت در ارتباطات مشکلات زیادی را به ویژه در ازدواج جوانان ایجاد کرده است.

محمدی با اشاره به توصیه اکید دین اسلام به تکریم فرزندان، تصریح کرد: گاهی از همان ابتدا فرزند خود را به عنوان کالا و ابزار می‌بینیم و به همین دلیل برای او تصمیم می‌گیریم و به او اجازه مشارکت در امور را نمی‌دهیم.

وی با انتقاد از بی توجهی آموزش و پرورش به کارآمدی و مهارت دانش آموزان نیز ادامه داد: امروز یک تعلیم و تربیت ناکارآمد در جامعه وجود دارد که صرفاً دانش آموزان را در رقابت تحصیلی و پر از استرس قرار می‌دهد و عملاً برای تربیت یک نسل و نسل‌های آینده برنامه‌ای نداریم.

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با بیان اینکه سن ازدواج در حال افزایش است گفت: امروز ازدواج سفید در حال انجام است و این امر ارتباطات نامتعارف و خطرناکی را میان جوانان ایجاد کرده است. دلیل این پدیده این است که خانواده و نظام تربیتی نتوانسته‌اند نیاز ارتباطی و مهارتی فرزند را به درستی تعریف کنند و در نهایت این ارتباطات خطرناک جایگزین آن می‌شود.

به اعتقاد محمدی، در گذشته برخی افراد به صورت افراطی به ازدواج فرزندان ۱۵ تا ۲۰ ساله تأکید می‌کردند و معتقدند که اگر در این سن ازدواج نکنند به اصطلاح "ترشیده" می‌شوند، یعنی فرزندان قبل از رسیدن به سن رسش وادار به ازدواج می‌شدند و زندگی‌های ناموفقی هم تشکیل می‌دادند. این مساله به تدریج بر تصمیمات بعدی جامعه، رویکرد و نگرش‌های نسل‌های بعدی تأثیر گذاشت؛ بطوریکه امروز شاهدیم بسیاری از افراد از مسائلی که در ازدواج جاری است گریزان‌اند و زندگی مجردی را انتخاب می‌کنند.

وی با بیان اینکه ازدواج سفید نیازهایی را از افراد برطرف می‌کند، اما بدون تعهد است و در آینده آسیب جدی به فرد وارد می‌کند، اظهار کرد: این آسیب‌ها عبارتند از تنهایی مطلق، افسردگی و اضطرابی است که گریبانگیر وی خواهد شد.

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با اشاره به راهکارهای مقابله با معضل تنها زیستی گفت: رفع این معضل زمانبر است زیرا تغییر سبک زندگی امر ساده ای نیست، اما نسخه اورژانسی برای جوانان فراهم کردن فضای اشتغال و آموزش مهارت‌های ارتباطی و کنترلی برای آنهاست.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی آن می توانید به سایت دکتر بهشتیان مراجعه کنید.

در سایت دکتر بهشتیان مطالب متنوعی در زمینه های روانشناسی مختلف، روانشناسی بالینی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، اختلالات روانشناختی (افسردگی، اضطراب، ترس، پانیک و ...)، هیپنوتیزم ، خودهیپنوتیزم ، هیپنوتیزم بیدار ، مدیتیشن ، ذهن آگاهی ، ازدواج ، پیش از ازدواج ، مشاوره قبل از ازدواج ، روابط جنسی ارایه شده است.

اگر به دنبال بهترین روانشناس تهران ، دکتر روانشناس خوب و دکتر هیپنوتیزم هستید و یا آنکه نمی دانید به روانشناس مراجعه کنید یا مشاور یا روانپزشک در سایت دکتر بهشتیان ملاک های انتخاب روانشناس خوب و اینکه چگونه متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید، ارایه شده است.

 

منبع : ایسنا



:: برچسب‌ها: افسردگی , اضطراب , ازدواج سفید ,
:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 مرداد 1398 | نظرات ()